„The Sandman”, cel mai vizionat serial al Netflix în ultima săptămână, are o poveste interesantă, creatorul benzilor desenate pe care este bazată seria propunându-i inițial o colaborare scriitorului american George R.R. Martin, cunoscut pentru cartea sa „Game of Thrones", adaptată cu mare succes de HBO.

Foto:

The Sandman, serialul fantasy-horror bazat pe seria de benzi desenate cu același nume a autorului britanic Neil Gaiman, a urcat rapid pe prima poziție în clasamentul celor mai urmărite seriale ale Netflix în limba engleză de la lansarea sa în data de 5 august.

În săptămâna 1-7 august serialul a înregistrat nu mai puțin de 69.480.000 de ore de vizionare pe Netflix, o performanță remarcabilă ținând cont că a prins doar două zile pe platforma de streaming până la închiderea clasamentului pe săptămâna anterioară.

Pe poziția a doua s-a situat seria limitată Keep Breathing despre lupta pentru supraviețuire a unei femei după ce avionul în care se afla s-a prăbușit în sălbăticia canadiană (54.730.000 de ore de vizualizare) și sezonul 4 al serialului Virgin River (46.930.000 de ore).

În mod interesant, pe următorul loc se află ultimul sezon al Stranger Things, care se menține sus în clasament și în cea de-a 11-a săptămână de la lansarea sa. Poate nu este totuși atât de surprinzător ținând cont că sezonul 4 al Stranger Things a fost atât de așteptat încât platforma de streaming a căzut în ziua lansării sale din cauza numărului mare de utilizatori care au intrat simultan pe Netflix.

Cum a fost refuzat The Sandman de George R.R. Martin

Nu se întâmplă în fiecare zi să ai ocazia de a confrunta o persoană care a refuzat să îți ofere o slujbă dar Neil Gaiman, care a participat direct la realizarea adaptării benzilor sale desenate pentru Netflix, a avut tocmai această oportunitate în urmă cu câteva zile când a fost intervievat de faimosul George R.R. Martin în cadrul evenimentului virtual „Tudum” organizat de compania americană de streaming.

Pe măsură ce cei doi discutau despre serial, Gaiman i-a mulțumit la un moment dat lui Martin, vorbind despre influența scrierilor sale asupra The Sandman, și spunându-i că „îți datorez ție toate astea”.

„Da, așa e”, a răspuns Martin râzând. Gaiman i-a prezentat personajul central al benzilor desenate, Visul (Morpheus), lui R.R. Martin, propunându-i ca acesta să fie subiectul unuia dintre romanele sale din seria science fiction „Wild Cards”.

Însă Martin l-a refuzat, Gaiman a mers apoi la DC Comics și restul e istorie.

„Nu este cea mai bună decizie pe care am luat-o în cariera mea de editare”, a spus Martin, glumind că „totuși nu am resentimente”.

Deși este considerată una dintre cele mai bune serii de benzi desenate din toate timpurile și a fost apreciată de fani de peste 3 decenii (primul număr a fost lansat în 1989), The Sandman a avut de așteptat destul de mult până să aibă parte de o adaptare.

Gaiman a dezvăluit de-a lungul anilor că i s-au propus mai multe proiecte în acest sens dar că aproape a renunțat la speranța că vreunul se va materializa în cele din urmă.

„Sincer să fiu, toate au eșuat fiindcă să încerci să faci 3.000 de pagini într-un film de două ore ar fi eșuat”, i-a spus Gaiman lui Martin. Evident, acesta a acceptat în cele din urmă o colaborare când Netflix i-a propus ca The Sandman să fie adaptat pentru un serial.

Poți găsi recenzia HotNews.Ro a serialului Netflix aici: