Regizorul Dan Chișu participă în competiția internațională a Festivalului Internațional al filmului de dragoste (FIFA) de la Mons (19-26 februarie 2016) cu lungmetrajul București non-stop (2015, România). Joi 25 februarie, începând cu orele 17:30, în complexul cinematografic Imagix din Mons, Dan Chișu va face o scurtă introducere înaintea proiecției iar la final va dialoga cu publicul, se arata in comunicatul remis Hotnews.ro.

Bucuresti non-stop, regia Dan ChisuFoto: ICR

Update: Filmul Bucuresti NonStop a primit premiul special al juriului la editia de anul acesta a Festivalului International al Filmului de Dragoste de la Mons.

București Non-Stop ilustrează o noapte din viața unui magazin non-stop dintr-un cartier bucureștean. Lungmetrajul prezintă „patru poveşti cu oameni obișnuiți, în situaţii neobișnuite. Avem povestea îndrăgostiţilor, a golanilor, a prostituatei, peştelui şi taximetristului şi cea a bătrânilor.“ Filmul este o comedie neagră: „Sunt foarte multe momente triste, dar așa e realitatea. Sunt poveşti cu emoţie, tristeţe şi bucurie, cu un joc al actorilor extraordinar de bun“, crede Dan Chișu. București non-stop este un film despre dragoste, generozitate, ură, gelozie, util și inutil, viață, moarte, cu fapte bune și rele, fără finalitate, cu umor și cu tandrețe.

Dan Chișu (n. 21 iulie 1955, Brăila) este actor, regizor și producător. A jucat în Senatorul melcilor (1995), Asfalt Tango (1996), Faimosul paparazzo (1999), dar și în scurtmetrajul Datorie (2006). În 2010 a debutat ca regizor, scenarist și producător cu lungmetrajul WebSiteStory, a regizat, scris și produs Și caii sunt verzi pe pereți (2012), Déjà vu (2013), București non-stop (2015) si YouTube Bazaar (2015). A produs Planșa (2014, regia Andrei Gheorghe) si a co-produs Love Building (2013, regia Iulia Rugina), a realizat scenariul si regia pentru Ursul (2011). În 2014 a fost membru al juriului FIFA Mons.