Actrita Geraldine McEwan, protagonista filmelor din seria "Miss Marple", realizate pe baza romanelor scrise de Agatha Christie's, a murit la varsta de 82 de ani. Actrita britanica a murit la spitalul Charing Cross din Londra, vineri, din cauza unor complicatii medicale aparute dupa ce a suferit un accident vascular cerebral in octombrie 2014, informeaza contactmusic.com, citat de Mediafax.

Geraldine McEwanFoto: Captura Youtube.com

Informatia a fost confirmata printr-o declaratie comuna acordata de cei doi copii ai artistei, Greg si Claudia.

Vedeta britanica - recompensata cu un premiu BAFTA in 1991 pentru rolul din "Portocalele nu sunt singurele fructe/ Oranges Are Not The Only Fruit" - s-a retras din seria "Miss Marple" in 2008, spunand ca paraseste cu multe amintiri foarte frumoase aceasta franciza, la care a colaborat cu ocazia a 12 lungmetraje TV produse de postul de televiziune britanic ITV.

Geraldine McEwan, care a fost casatorita cu profesorul de arta dramatica Hugh Cruttwell vreme de 49 de ani pana la decesul acestuia in 2002, a avut o cariera de succes in teatru, film si televiziune care s-a intins pe parcursul a peste 50 de ani. Actrita britanica s-a remarcat si in filme cu succes de public, precum "Wallace si Gromit: Blestemul iepurelui" si "Robin Hood, printul hotilor".

Ultimul ei rol a fost acela din filmul de animatie "Lumea secreta a lui Arrietty", in care a asigurat vocea personajului Haru.