Marţi, 7 octombrie, are loc în prezenţa regizorului Valentin Hotea, prima proiecţie a filmului Roxanne (România / Ungaria, 2013) la Cinema Urania (Uraniastraße 1, 1010 Viena). Filmul participă alături de alte opt filme în competiţia de lungmetraje al cărei selecţioner este criticul polonez de film Tomasz Raczek. Din juriu fac parte Gunther Baumann, Gabriele Kranzelbinder, Kurt Ockermuller.

LET'S CEE - 2014Foto: Afis festival

Filmul Roxanne prezintă povestea lui Tavi (Şerban Pavlu), proprietarul unei mici afaceri, care la 20 de ani de la Revoluţia din 1989 reuşeşte să îşi acceseze dosarul de urmărire informativă întocmit de Securitate, aflând astfel că ar avea un copil de care nu ştia nimic. Fosta lui iubită, Roxana (Diana Dumbravă), ar fi născut un băiat, pe Victor, la câteva luni după despărţirea lor. Pentru a afla adevărul, Tavi începe propriile investigaţii. Pe măsură ce descoperă mai multe informaţii, află detalii neplăcute din trecut, detalii ce îi vor influenţa nu doar viaţa lui ci şi viaţa familiei şi prietenilor. Se vede nevoit pentru prima dată să îşi asume decizii importante.

Roxanne, filmul de debut în lungmetraj al regizorului Valentin Hotea, este o poveste despre prietenie, trădare şi curaj. Filmul se bazează pe propriile experienţe ale regizorului şi prezintă efectele pe care le pot avea greşelile din trecut asupra prezentului şi chiar asupra generaţiilor viitoare. Se pune astfel întrebarea: cum poate fi evitat un adevăr atât de dureros şi cât de puternice sunt influenţele politice în viaţa privată?

Potrivit ICR Viena, proiecţia face parte din programul LET’S CEE Film Festival care se desfăşoară în perioada 2-11 octombrie, cuprinzând 90 de producţii din Europa Centrală şi de Est, dintre care 31 în competiţie. Institutul Cultural Român de la Viena este partenerul celei de-a treia ediţii a LET’S CEE Film Festival şi sprijină prezenţele româneşti în cadrul festivalului. Filmul Domestic regizat de Adrian Sitaru a câştigat trofeul LET’S CEE 2013.

Programul proiecţiilor filmului Roxanne:

o Marţi, 7 octombrie, ora 20.15, Cinema Urania (Uraniastraße 1, 1010 Viena)

o Joi, 9 octombrie, ora 09.00, Cinema Urania (Uraniastraße 1, 1010 Viena)

o Sâmbătă, 11 octombrie, ora 14.00, Village Cinema 3 (Landstraßer Hauptstraße 2A, 1030 Viena)