Scurtmetrajul "Someone may drop a cigarette butt", regizat de croatul Josip Visković, a câştigat, sâmbătă, trofeul celei de-a 23-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film DaKINO, premiul pentru scenariu revenindu-i Georgianei Constantin, pentru "Dialoguri terapeutice", de Andrei Georgescu, informeaza Mediafax.

La gala de decernare a premiilor, care s-a desfăşurat la CinemaPRO din Capitală, din cele 26 de pelicule aflate în competiţia Festivalului Internaţional de Film DaKINO, scurtmetrajele "Inconspicuous", de Barbara Medajska, şi "Gagarin and Me", de Mihajlo Jevtic, au fost recompensate cu premiul special al juriului.

Totodată, premiul pentru regie i-a revenit Marie-Elsei Sgualdo, pentru scurtmetrajul "On the beach", iar premiul publicului a fost înmânat de fondatorul festivalului, Dan Chişu, regizorului Ioachim Ciobanu, pentru pelicula "Grindcore".

Juriul Festivalului DaKINO a fost format din regizorul Stere Gulea (preşedinte), producătoarea Dorota Roszkowska, actriţa Cosmina Stratan, membrul Academiei de Film Europene (EFA) Thom Palmen şi criticul de film Dragoş Marin.

Scurtmetrajele câştigătoare ale ediţiei din acest an a Festivalului DaKINO vor fi proiectate duminică, de la ora 14.00, la Hollywood Multiplex Bucureşti Mall.

Cea de-a 23-a ediţie a festivalului este organizată de Fundaţia DaKINO şi Asociaţia FAMart, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC) şi al Primăriei sectorului 3.