Primul CINE Art House din România a fost deschis, marţi, la Ploieşti, acest spaţiu fiind dedicat proiecţiilor cinematografice de calitate, premierelor româneşti şi europene, informeaza Agerpres.

Proiectul a fost realizat de către Cine Art House în parteneriat cu RADEF RomâniaFilm, iar aici vor putea fi vizionate, în fiecare zi, două filme de gală, iar în weekend va exista un program special pentru cei mici. Aceştia din urmă vor putea viziona, sâmbăta şi duminica, de la ora 10.00, desene animante şi filme de animaţie apreciate de critici internaţionali.

'CINE Art House îşi propune să creeze la Ploieşti primul spaţiu cultural cinematografic, locul unde oamenii pot să vadă filme bune, mult discutate de critici datorită subiectelor şi rolurilor oferite. Ne propunem ca acesta să devină într-un timp cât mai scurt locul ideal pentru toţi cei care vor să fie la curent cu cele mai noi trenduri în ceea ce priveşte cultura cinematografică europeană şi non-hollywoodiană', a declarat reprezentantul CINE Art House, Marian Gîlea.

De asemenea, directorul general al RADEF RomâniaFilm, Marius Iuraşcu, a precizat că acesta este un proiect extrem de promiţător, care reprezintă un prim pas înainte în 'culturalizarea publicului cinefil'.

Tot marţi a avut loc, la Ploieşti, lansarea în avanpremieră a filmului '5 zile de război', acesta fiind primul film pe care RADEF RomâniaFilm l-a adus după o pauză de patru ani.

'Lansarea filmului '5 zile de război' este primul pas pe care RomâniaFilm îl face pentru dezvoltarea unei noi platforme de distribuţie de filme străine. Ne propunem ca în următorii trei ani importanţa acestui palier să crească, iar RomâniaFilm să aducă filme străine de calitate, apreciate de criticii de filme', a mai spus Iuraşcu.