Un barbat din Craiova a fost surprins de politistii doljeni in timp ce conducea un autoturism cu viteza de 103 km/h pe strazile orasului, relateaza Agerpres. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Dolj, agent Amelia Caprarin, barbatul de 50 de ani care se afla, duminica, la volanul masinii pe Calea Severinului din Craiova a fost sanctionat contraventional cu o amenda, totodata fiindu-i retinut permisul de conducere in vederea suspendarii.

"In acest sfarsit de saptamana, in zilele de sambata si duminica, politistii rutieri au organizat si executat o actiune avand ca scop prevenirea si combaterea accidentelor de circulatie cauzate de nerespectarea regimului legal de viteza. Totodata, politistii Biroului Rutier au actionat si pentru constientizarea conducatorilor auto si a pasagerilor cu privire la importanta portului centurii de siguranta. In cadrul activitatilor desfasurate de politisti au fost verificate 282 de autovehicule si legitimate 324 de persoane", a declarat, luni, purtatorul de cuvant al IPJ Dolj.

Potrivit sursei citate, oamenii legii au constatat 217 abateri de natura contraventionala, dintre care 107 pentru nerespectarea regimului de viteza, 38 pentru nepurtarea centurii de siguranta si 38 pentru folosirea telefonului mobil in timpul mersului. Pentru abaterile constatate, politistii au aplicat sanctiuni in valoare totala de 28.454 de lei, au retinut cinci permise in vederea suspendarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice si au retras doua certificate de inmatriculare.