Circulatia rutiera se desfasoara cu dificultate, vineri dupa-amiaza, pe DN1, pe Valea Prahovei, atat pe sensul de urcare, cat si pe cel de coborare dinspre munte, coloanele de masini circuland cu o viteza medie de 20 de kilometri la ora, anunta Mediafax. Circulatia pe DN1 intre Cormarnic si Sinaia se desfasoara cu dificultate, coloana de masini care circula bara la bara intinzandu-se pe cativa kilometri. Si traficul catre litoral a inceput sa se aglomereze, vineri dupa-amiaza, pe principala ruta care este autostrada A2 - Cernavoda - DN22C-Constanta, iar politistii le recomanda soferilor sa circule pe trasee ocolitoare.

DN1 este aglomerat intrucat sute de turisti se indreapta spre statiunile de pe Valea Prahovei, insa si pe sensul de coborare dinspre Brasov spre Bucuresti se circula in coloana, traficul fiind dificil in dreptul statiunii prahovene Busteni, unde autovehiculele sunt obligate sa opreasca la numeroasele treceri de pietoni din oras. In acest week-end, la Sinaia circulatia este restrictionata pe mai multe strazi din statiune, in conditiile in care acolo se desfasoara doua etape ale Campionatului National de viteza in coasta.

Si traficul spre litoral a inceput sa se aglomereze, politistii recomandand mai multe rute ocolitoare: A2 Bucuresti - Drajna - DN21 Drajna - Slobozia - DN2A Slobozia - Harsova - Constanta( sau, in cazul in care este afectata fluenta traficului pe Autostrada Soarelui, DN3 Bucuresti - Fundulea - Lehliu Gara - DN3A Lehliu Gara - Drajna - DN21 Drajna - Slobozia - DN2A Slobozia - Harsova - Constanta) si DN2 Bucuresti - Urziceni - DN2A Urziceni - Slobozia - Harsova - Constanta, potrivit Agerpres.

Numarul turistilor care ajung pe litoral creste la sfarsitul fiecarei saptamani, in ultimele doua weekend-uri inregistrandu-se peste 100.000 de persoane in statiunile romanesti. Cele mai aglomerate statiuni sunt Mamaia, Costinesti si Neptun.