O brasoveanca de 38 de ani a fost arestata preventiv pentru 29 de zile, luni, dupa ce in luna martie copilul ei in varsta de 12 ani a impuscat mortal un coleg, femeia fiind acuzata ca le-a incredintat copiilor o arma de vanatoare ca sa se joace, transmite Mediafax.

In 29 iunie, Judecatoria Rupea a decis cercetarea femeii in libertate, insa procurorii de la Parchetul Rupea au facut recurs, iar Tribunalul Brasov a decis, luni, arestarea ei preventiva pentru 29 de zile sub acuzatia de ucidere din culpa, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si participatie improprie la uz de arma letala fara drept.

Pentru aceste infractiuni, femeia risca intre sapte si zece ani de inchisoare, potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Brasov, Liviu Naghi.

In 14 martie, un copil in varsta de 12 ani din Brasov a murit dupa ce a fost impuscat in cap cu o arma de vanatoare de catre un alt copil, dupa ce au primit arma de la mama unuia dintre ei pentru a se juca pe un camp.

Femeia transporta in autoturismul sau arma de vanatoare detinuta legal de sotul acesteia. Ea se deplasa pe drumul dintre localitatile Palos si Beia, judetul Brasov, impreuna cu fiul sau si un prieten al acestuia, ambii in varsta de 12 ani.

In dreptul unui camp, femeia a oprit masina si le-a dat copiilor arma de vanatoare, cu glont pe teava, pentru a trage in niste sticle la tinta. Colegul fiului sau a tras un foc, apoi i-a dat arma celuilalt copil. Fiul femeii a luat arma, insa aceasta s-a descarcat, iar glontul a trecut prin capul prietenului sau, accidentandu-l mortal.