O inscriptie injuriosa la adresa ministrului Educatiei, Daniel Funeriu, a fost scrisa duminica pe peretele unei scoli din Timisoara, transmite Mediafax. Potrivit portalului Opinia Timisoarei, autorii mesajului ar fi cativa elevi care nu au promovat examenul de bacalaureat.

Inscriptia "M... Funeriu" a fost scrisa cu vopsea verde, duminica dimineata, pe un perete al Scolii Generale nr. 24 din Timisoara, langa avizierele cu rezultatele la examenul de bacalaureat. La aceasta institutie de invatamant s-a organizat un centru de corectare a lucrarilor de bacalaureat.

In plus, persoane necunoscute au mazgalit cu vopsea verde si ferestrele scolii. Conducerea institutiei de invatamant unde a avut loc incidentul a dat dispozitie ca inscriptia sa fie acoperita imediat cu vopsea de catre femeia de serviciu.

Potrivit portalului Opinia Timisoarei, elevii care au scris mesajul au fost "furiosi, cel mai probabil, ca bacul din acest an a fost unul cu adevarat dur, iar masurile antifrauda foarte riguroase".

Directoarea institutiei de invatamant nu a comentat incidentul, insa, conform portalului de stiri, "un profesor de la acea scoala a oferit o explicatie uluitoare. Acesta a raspuns senin ca de vina pentru injuratura copiilor este chiar ministerul care a organizat un examen foarte dur. Cu alte cuvinte nu elevii care n-au pus mana pe carte sunt vinovatii, ci ministerul care n-a permis copiatul".

Potrivit rezultatelor partiale, promovabilitatea examenului de bacalaureat in judetul Timis este de 21% in acest an. La patru licee din judetul Timis nu a promovat niciun elev, in sesiunea iunie-iulie a Bacalureatului 2011. Este vorba despre liceele CFR, UMT, Silvic si Agricol, unde mediile nu s-au ridicat peste 6, atat cat este nevoie pentru a promova examenul de Bacalaureat. La Liceul Energetic, un singur candidat a promovat BAC-ul, iar la Electrotimis doi elevi au obtinut nota finala peste 6.

Fotografii cu inscriptia injurioasa pot fi vizualitate aici.