Romanilor li se cere parerea, pana la 30 iunie, despre propunerea autoritatilor bulgare de a construi un depozit national de deseuri radioactive in nordul Bulgariei, in zona localitatii Kozlodui, langa centrala nucleara cu acelasi nume, la 4 km de Dunare, relateaza Mediafax.

Un numar de 14 primarii din judetul Dolj, situate in zona de monitorizare a centralei Kozlodui, au primit o notificare de la Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Craiova in care este anuntata dezbaterea publica a "Raportului cu privire la impactul asupra mediului" in urma construirii depozitului de deseuri de la Kozlodui.

Dezbaterea publica va fi organizata la Primaria Bechet, judetul Dolj, in data de 7 iulie, la ora 16:00.

"Rezumatul netehnic al raportului privind impactul asupra mediului poate fi consultat la sediul primariilor Bechet, Gighera, Ostroveni, Calarasi, Dabuleni, Sadova, Gangiova, Macesu de jos, Macesu de Sus, Bistret, Goicea, Barca, Dobresti si Valea Stanciului, in zilele de luni-vineri intre orele 8.30 si 15.30", se mai arata in notificarea trimisa catre primarii.

In notificare se precizeaza si doua adrese de site unde pot fi consultate raportul privind impactul mediului si rezumatul netehnic al raportului.

Locuitorii orasului Bechet, aflat in zona de monitorizare, au fost deja convocati, prin intermediul unor afise, pentru dezbaterea publica, potrivit primarului din Bechet. "Pe 7 iulie, daca este cald si frumos afara, vreau sa ne strangem cu totii in parcul din centrul orasului. Daca ploua, ii voi chema pe oameni la caminul cultural pentru dezbatere", a declarat pentru gandul Costel Tulitu, primarul localitatii Bechet.