Fostul director al CFR Mihai Necolaiciuc va fi arestat in doua din cele trei dosare dezbatute miercuri, Judecatoria sectorului 1 confirmand legalitatea masurii preventive dispuse in cazul acestuia, anunta Mediafax.

Mihai Necolaiciuc (imagine arhiva)Foto: AGERPRES

Ambele dosare au fost judecate de aceeasi instanta, care in fiecare din cele doua cazuri a constatat indeplinita procedura de audiere a lui Mihai Necolaiciuc, intr-una dintre cauze respingand exceptiile invocate de avocatii acestuia.

Instanta a dezbatut, miercuri, trei din cele patru dosare in care procurorii au cerut arestarea fostului director al CFR Mihai Necolaiciuc, judecarea celui de-al patrulea fiind amanata pentru 27 aprilie.

Toate cele trei dosare privind arestarea lui Necolaiciuc s-au judecat in sedinta secreta.

  • "Urmeaza audieri in cealalalt dosar. Exista un singur dosar pentru urmarire penala, dosar care figureaza in actul de extradare. El nu poate fi urmarit si judecat  pentru alte infractiuni decat pentru cele aflate in actul de extradare. Un alt dosar nu poate fi deschis decat pentru infractiuni noi", a declarat miercuri seara avocatul acestuia, Gheorghita Mateut.

Dupa ce a fost adus in tara, miercuri dupa pranz, Necolaiciuc a fost dus direct la Judecatoria sectorului 1, pentru confirmarea mandatelor de arestare emise pe numele sau.

Necolaiciuc este reprezentat de Mateut si de Ovidiu Budusan, fost procuror general adjunct.

"In primul dintre dosare am ridicat mai multe exceptii de nelegalitate si asteptam ca instanta sa se pronunte. Am aratat, de exemplu, ca desi dosarul a fost trimis in judecata, instanta nu a verificat la 60 de zile legalitatea si temeinicia mentinerii starii de arest in lipsa a clientului nostru. Noi consideram ca din moment ce dosarul a fost trimis in judecata si majoritatea martorilor au fost audiati, nu mai exista motive pentru a emite un astfel de mandat", a declarat dupa judecarea primului dosar avocatul lui Necolaiciuc, Gheorghita Mateut.