Omar Hayssam este incarcerat intr-o inchisoare din Siria inca din 2008, el avand de executat o pedeapsa de patru ani pentru infractiuni la legea sigurantei statului, a declarat, marti, avocatul sau din dosarul Volvo, care a precizat ca are o adresa oficiala in acest sens din partea statului sirian, potrivit Mediafax.

Ion Cazacu, avocatul care il apara pe Omar Hayssam in procesul in care acesta este acuzat de inselarea mai multor firme de leasing cu capete de tractor Volvo, pe care le-a exportat cu acte false in Siria si Egipt, a facut aceste afirmatii la Curtea de Apel Bucuresti.

Aparatorul a precizat ca a depus la instanta un document provenit, la cererea familiei sirianului, de la Procuratura generala din Siria prin care se atesta "negru pe alb" faptul ca Omar Khaled Hayssam executa o pedeapsa de patru ani intr-o inchisoare din Republica Siriana.

Acest document contine toate elementele de autenticitate astfel ca nu poate fi pusa la indoiala informatia furnizata, a subliniat Ion Cazacu. In acest context, el a spus ca va fi reluata procedura de citare a clientului sau datorita faptului ca acum s-a dovedit concret ca acesta este in Siria si ca este incarcerat. Urmatorul termen de judecata in acest proces a fost stabilit pentru 28 iunie.

Presedintele Traian Basescu a declarat, pe 9 februarie, la TVR, ca Omar Hayssam "este bine-mersi" si nu mai are cancer . Presedintele preciza ca partea romana stie unde se afla acesta pentru ca este subiect de discutie cu partea siriana: "Stim precis si unde este, si e bine-mersi, sanatos, nu are nici urme de cancer, nu mai e plin de metastaze, cum era cand l-a operat unul din medicii faimosi ai patriei".