Ministrul norvegian al afacerilor externe, Jonas Gahr Stoere, a exprimat, vineri, rezervele guvernului de la Oslo cu privire la aderarea foarte contestata a Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen, noteaza AFP, citata de Focus.

"In lumea de migratie in care traim, trebuie ca sistemul Schengen sa fie solid si toti cei care participa la el sa aiba pe deplin capacitatea de a-si asigura drepturile si obligatiile lor", a explicat Jonas Gahr Stoere, intr-o conferinta de presa, dupa o intrevedere avuta la Paris cu omologul sau francez, Michele Alliot-Marie.

"Nu ne serveste la nimic sa mergem inainte intr-un mod care ar face acest sistem mai vulnerabil. Cred ca este just si legitim sa se puna, pentru fiecare membru care urmeaza sa i se alature, problema capacitatii de a indeplini complet functiile care decurg din aceasta aderare", a adaugat Jonas Gahr Stoere.

Pana acum Franta, Germania si Finlanda au fost singurele tari UE care si-au exprimat rezervele cu privire la aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen.