Primarul Sectorului 1 din Bucuresti, Andrei Chiliman, a afirmat ca este impotriva eutanasierii cainilor fara stapan. Intr-o declaratie facuta la RFI, edilul liberal a spus ca exista "multe alte solutii", care trebuie folosite. Chiliman i-a acuzat pe fostii primari ai Capitalei, inclusiv pe Traian Basescu, ca au folosit problema cainilor maidanezi ca un exercitiu de imagine.

Descarca fisierul audio in format MP3

  • "Problema cainilor vagabonzi a fost folosita de o multime de primari generali, incepand cu Traian Basescu, mai mult in fata televizoarelor si nu ca sa fie rezolvata pe fond. Abordarile au aratat neputinta".
  • "Eu sunt impotriva eutanasierii, exista multe alte solutii, care trebuie folosite, dar luate in serios, nu in gluma, ca pana acum".
  • "Din pacate, sunt foarte multi oameni fara suflet, care-si arunca pe strada cainii care ajung foarte batrani si care au si probleme mari de sanatate si creeaza probleme suplimentare".

Edilul Sectorului 1 a discutat duminica cu primarul Capitalei, Sorin Oprescu si ceilalti primari de sectoare. Oprescu le-ar fi promis ca va amenaja cateva adaposturi pentru cainii maidanezi, de unde cei care nu sunt adoptati nu vor mai fi retrimisi pe strada, precizeaza Chiliman. "Cainii nu vor fi retrimisi pe strada. Asta este noutatea pe care am aflat-o ieri. Retrimiterea lor pe strada nu rezolva problema. Vor ramane acolo in adaposturi, unde vor fi ingrijiti pana in momentul in care isi termina natural viata. E o problema care preocupa foarte multi bucuresteni si cred ca nu banii sunt problema, ci dorinta de a rezolva o problema reala cu care se confrunta Bucurestiul. Deci nu banii sunt problema", a spus Andrei Chiliman.

Noile discutii au intervenit in contextul in care o femeie a murit acum cateva zile, in Bucuresti, dupa ce a fost muscata de un caine vagabond. Potrivit unor estimari, in Bucuresti ar exista circa 50 de mii de maidanezi.