Comisia de buget-finante a Camerei Deputatilor va rediscuta marti propunerea legislativa privind taxa de solidaritate, proiectul figurand la primul punct pe ordinea de zi a forului, anunta Agerpres. Potrivit proiectului legislativ, persoanele fizice care detin bunuri mobile si imobile in valoare de peste 450.000 de euro ar trebui sa plateasca un impozit 1% iar pentru imobilele sub aceasta valoare, dar care depasesc 300.000 de euro si pentru cele mobile care depasesc 50.000 - o taxa de 0,5%.

Initiatorii proiectului (UNPR) spun ca prin aceasta taxa ar urma sa se constituie venit la bugetul de stat, iar cuantumul total estimat ar fi de 3 miliarde de euro anual.

Initiativa UNPR ar fi trebuit sa fie rediscutata pe 20 ianuarie intr-o sedinta extraordinara, insa comisia a decis sa functioneze dupa programul aprobat de Biroul permanent al Camerei Deputatilor pe timpul vacantei parlamentare pentru marti si miercuri.

Pe 22 decembrie plenul Camerei a hotarat, la solicitarea PNL, retrimiterea la comisia de specialitate a proiectului privind taxa de solidaritate, pe motiv ca propunerea initiata de parlamentarii UNPR a ajuns pe ordinea de zi neregulamentar.

In cele din urma, dupa o serie de dispute, s-a decis retrimiterea initiativei la comisie, care are termen de depunere a raportului la inceputul lunii februarie.

Comisia de buget-finante se va intruni marti la ora 11.00. Pe ordinea de zi figureaza 12 puncte, printre care se numara taxa de solidaritate, dar si propunerea legislativa pentru instituirea impozitului anual asupra averii, initiata de deputatul PSD Mugurel Surupaceanu.