Liderul PRM Corneliu Vadim Tudor s-a prezentat din nou, vineri, la sediul Parchetului General, pentru a fi audiat in dosarul in care este acuzat de tulburarea linistii si ordinii publice, ultraj si nerespectare a unei decizii judecatoresti. La sosirea la Parchet, Corneliu Vadim Tudor le-a spus jurnalistilor ca le va face "dezvaluiri cutremuratoare", dupa ce va sta de vorba cu procurorii, potrivit Agerpres. La iesirea de la audieri, C.V. Tudor a povestit ca "I-am spus acestei procuroare Anton: in ce tara vei mai trai dumneata, dupa ce handicapatul de Basescu nu va mai fi la putere?".

"Am spus acestei instante foarte stranii, compusa dintr-o procuroare care primeste ordine de la Kovesi si doi politisti care si-au declinat identitatea, ca e politie politica in toata regula, le-am spus din nou ca am imunitate parlamentara si nu au voie sa inceapa niciun fel de urmarire impotriva mea", a adaugat liderul PRM.

Pe 5 ianuarie, procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a anuntat ca Parchetul General a deschis un dosar penal in cazul scandalului provocat de europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor la evacuarea sediului PRM, acesta fiind cercetat pentru savarsirea infractiunilor de ultraj si nerespectarea unei hotarari judecatoresti.

Un executor judecatoresc a sosit, pe 4 ianuarie, la sediul PRM din str. Emile Zola din Capitala, insotit de politisti, pentru a evacua sediul PRM, in urma unei noi somatii emise pe baza unei hotarari a Judecatoriei sectorului 1.

Evacuarea a fost insa posibila doar cu scandal, presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, impreuna cu mai multi membri ai formatiunii, opunandu-se actiunii executorului judecatoresc. In cele din urma, PRM a fost evacuat din sediu, dupa mai multe ore in care s-a incercat convingerea conducerii partidului sa iasa din cladirea revendicata de fostii proprietari.