Numarul solicitarilor la Ambulanta Bucuresti - Ilfov a fost cu 2% mai mare in noaptea de Revelion si in primele doua zile din 2011 fata de perioada similara a anului trecut, fiind inregistrate peste o mie de urgente majore, din care un sfert tulburari digestive, come si tentative de suicid, potrivit Mediafax.

"Din totalul celor 1.002 urgente majore inregistrate in perioada 31 decembrie 2010, ora 20.00 - 2 ianuarie 2011, ora 8.00, 212 au fost pentru tulburari digestive, 173 pentru lipotimii si sincope, iar 48 pentru traumatisme si fracturi", a declarat managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti - Ilfov, medicul Alis Grasu.

De asemenea, 60 de solicitari la Serviciul de Ambulanta Bucuresti - Ilfov au fost pentru persoane cazute in strada si come, majoritatea cauzate de consumul exagerat de alcool, noua pentru tentative de suicid si aproape zece pentru cazuri de consum de substante cu efect afrodiziac.

SMURD Bucuresti a avut peste 500 de interventii, majoritatea pe timp de noapte, pentru agresiuni usoare si cazuti in strada dupa ce au baut sau au consumat substante etnobotanice.

"In perioada 31 decembrie 2010 - 1 ianuarie 2011 am avut 236 de interventii, 136 dintre acestea fiind de Revelion. Au fost cazuri de agresiuni usoare, cazuti in strada din cauza betiei (noua) si a consumului de etnobotanice (sase). La Spitalul Floreasca au ajuns de Revelion 350 de persoane", a spus medicul Bogdan Oprita, coordonatorul SMURD Bucuresti.

De asemenea, in perioada 1-2 ianuarie au fost 214 solicitari la SMURD, din care 104 cazuri in timpul noptii. La Spitalul Floreasca au ajuns in acest interval aproape 320 de persoane, din care 20 pentru consum exagerat de alcool sau de substante psihoactive.

Numarul solicitarilor pentru fracturi sau pentru cazuri sociale a fost scazut, a mai spus Bogdan Oprita.

Coordonatorul SMURD Bucuresti a precizat ca, din fericire, petardele nu au facut victime in Capitala in aceasta perioada.

Totodata, o ambulanta SMURD de neonatologie a adus la Maternitatea Filantropia din Capitala un nou-nascut din Calarasi, a adaugat medicul Bogdan Oprita.