​Decizia Curtii trebuie respectata, insa vom continua sa monitorizam situatia si speram ca autoritatile romane isi vor indeplini angajamentul si sa se faca dreptate, este pozitia oficiala a Ministerului de Externe din Singapore transmisa HotNews.ro. Magistratii Judecatoriei Sectorului 3 au decis, joi, eliberarea sub control judiciar a fostului insarcinat cu afaceri al Romaniei la Singapore, Silviu Ionescu.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs de procurori.

"Respectam decizia Curtii, insa intelegem ca procurorii ataca decizia. In orice caz, asta nu inseamna ca Silviu Ionescu nu va fi judecat de instante. Vom continua sa monitorizam situatia si ne asteptam ca autoritatile romane sa isi onoreze angajamentele ca va fi facuta deptate", se arata in pozitia oficiala a MAE din Singapore.

Magistratii Judecatoriei Sectorului 3 au decis, joi, eliberarea sub control judiciar a fostului insarcinat cu afaceri al Romaniei la Singapore, Silviu Ionescu, insa decizia nu este definitiva, a declarat joi, pentru Agerpres, Nelu Tasca, unul dintre avocatii care il apara pe diplomat.

Hotararea instantei poate fi atacata cu recurs de procurori, urmand ca acesta sa se judece la Tribunalul Bucuresti, cel mai probabil la inceputul saptamanii viitoare.

Avocatul Nelu Tasca a precizat ca unul dintre motivele invocate in cererea de eliberare sub control judiciar este faptul ca diplomatul trebuie sa aiba grija de sotia sa, aceasta fiind grav bolnava.

Pe fond, Judecatoria Sectorului 3 a fixat pentru 17 noiembrie un nou termen in dosar.