Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a precizat luni seara ca cel mai probabil saptamana viitoare se va lua o decizie politica cu privire la asumarea raspunderii pe Legea salarizarii.

"Legea salarizarii mai este in discutie. Saptamana aceasta sunt discutii intre diferite ministere, chiar in cadrul Coalitiei vom mai avea o discutie si deocamdata ne concentram pe Legea educatiei. La Legea salarizarii vom mai avea o ultima discutie la nivelul Coalitiei. Deocamdata nu am batut nimic in cuie, sunt mai multe variante care se discuta", a declarat liderul UDMR, care a participat la sedinta Coalitiei de guvernare, luni seara, la Palatul Victoria, scrie Agepres.

El a mentionat ca mai sunt inca discutii pe acest proiect de act normativ, atat la nivel de experti cat si de ministere.

"Sper ca saptamana viitoare sa putem lua o decizie pentru ca este o necesitate si acest proiect. Mai trebuie sa finalizam si bugetul pe 2011, pentru ca, altfel, numai in timpul discutarii bugetului in Parlament vom putea regla in functie de decizia luata la legea unica a salarizarii", a mai spus Borbely.

Coalitia de guvernamant a decis luni seara ca Executivul sa-si asume raspunderea in Parlament pe legea educatiei, au declarat pentru Agerpres surse oficiale. Despre aceasta decizie, liderul UDMR sustine ca este o decizie vitala pentru descentralizarea invatamantului.

"Ne vom asuma aceasta raspundere, sper eu, desi nu s-a terminat discutia cand am iesit din sedinta. Deci, s-a conturat o asemenea decizie cat de curand. Probabil ca se va merge pe varianta Camerei Deputatilor, pentru ca are o legitimitate, a trecut de o camera si evident vor fi acele proceduri care trebuie parcurse la o asumare a raspunderii", a mai precizat Borbely.