Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Tulcea au trimis-o in judecata pe Veronica Tugui, inspector asistent la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), acuzata ca a primit 3.000 de lei mita de la administratorul unei societati comerciale, informeaza Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, Veronica Tugui, inspector asistent la ANAF Tulcea, a primit in mod direct suma de 3.000 de lei de la administratorul unei societati comerciale din Tulcea, in timpul desfasurarii unei activitati de control fiscal.

Procurorii si politistii au prins-o, pe 31 august 2010, pe Veronica Tugui in timp ce lua de la reprezentantul societatii verificate doua plicuri cu cate 1.500 de lei, pentru ea si colega sa, primite cu titlul de mita in scopul de a intocmi, in calitate de inspector fiscal, un act de control favorabil.

Pe numele ei a fost emis un mandat de arestare preventiva pe o durata de 29 de zile, masura ce nu a mai fost insa prelungita de magistratii Tribunalului Tulcea, apreciindu-se ca masura obligarii de a nu parasi localitatea este suficienta.

Dosarul se va judeca la Tribunalul Tulcea.