Autorul omorului din fata Liceului "Tudor Arghezi" din Craiova, Romel Voicu, de 19 ani, din comuna doljeana Teasc, a fost retinut pentru 24 de ore, in noaptea de joi spre vineri, de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj pentru savarsirea infractiunii de omor calificat, informeaza Agerpres.

Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj, procurorul Magda Badescu, a declarat, vineri, ca in cursul acestei zile urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Dolj cu propunerea de arestare preventiva, iar in baza certificatului medico-legal pe care il vor emite medicii legistii celei de-a doua victime care a fost transportata la spital, Romel Voicu va fi acuzat si de savarsirea altor infractiuni de violenta.

"Parchetul de pe langa Tribunalul Dolj a emis ordonanta de retinere pentru 24 de ore pe numele agresorului pentru savarsirea infractiunii de omor calificat. Dupa ce va fi emis certificatul medico-legal pentru cea de-a doua victima care a fost transportata la spital, vor mai fi si alte infractiuni de violenta de care va fi acuzat si care vor schimba incadrarea juridica", a declarat procurorul Magda Badescu.

Andrei Eduard Goreci, elev in clasa a XI-a a Liceului "Tudor Arghezi" a murit, joi, in jurul orei 13.00, dupa ce a fost injunghiat in inima de Romel Voicu, de 19 ani, fost elev al aceluiasi liceu si frate al unui coleg de liceu din clasa a X-a. Andrei Goreci a murit la cativa zeci de metri de gardul liceului dupa ce in urma injunghierilor cu cutitul primite a cazut in strada, iar evenimentul a fost anuntat politiei prin 112.

Potrivit anchetatorilor, altercatia dintre Andrei Goreci si fratii Voicu ar fi izbucnit din cauza unui conflict din urma cu cateva zile dintre Andrei si Stelica Voicu, elev in clasa a X-a si fratele mai mic al lui Romel Voicu. Fratii Voicu au pus la cale sa ii dea o lectie lui Andrei, motiv pentru care, joi, la pranz, l-au asteptat pe Andrei intre blocurile de langa liceu pe unde stiau ca acesta vine la scoala. Andrei era insotit de colegul sau, Cristian Manea. Intre cei patru tineri a izbucnit o altercatie, iar Romel Voicu a scos un cutit si a inceput sa loveasca. Dupa ce a primit mai multe lovituri, Andrei a fugit, insa dupa cativa metri a cazut si a murit pe loc. Si Cristian Manea a fost lovit cu cutitul, insa viata nu i-a fost pusa in pericol.

Romel Voicu a fugit de la fata locului, insa a fost prins de politie dupa nici doua ore.

In urma tragicului eveniment, joi dupa-amiaza, la cererea premierului Emil Boc, in Craiova a fost prezent si ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, precum si chestorul-sef de politie Valentin Fatuloiu, seful Departamentului de Ordine si Siguranta Publica. Ministrul Igas a transmis condoleante familiei elevului ucis si i-a felicitat pe politistii care l-au prins pe agresor dupa nici doua ore. "Suntem preocupati de siguranta cetateanului, ca si de ceea ce s-a intamplat astazi (n.red. joi) aici. Am constatat ca in Dolj, in ultimele noua luni, actele de violenta au crescut cu sase la suta, motiv pentru care se va face o analiza la nivelul judetului", a declarat Traian Igas.

UPDATE Cauza omorului din Craiova - o simpla discutie contradictorie cu care victima si agresorul nu aveau legatura

Cauza omorului din fata Liceului "Tudor Arghezi" din Craiova ar fi fost, potrivit procurorilor, o simpla discutie contradictorie fara urmari pe holurile scolii intre un coleg al victimei si fratele invinuitului in care nici tanarul decedat, nici agresorul nu au fost direct implicati, informeaza Agerpres.

Prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj, Claudiu Dinculescu, a declarat, vineri, in cadrul unei conferinte de presa, ca nu se pune problema existentei a doua gasti rivale, ci totul a plecat de la o discutie contradictorie intre doi elevi - un coleg al elevului decedat si fratele agresorului.

"La audieri, a recunoscut fapta (n.red.: Romel Voicu, de 19 ani, agresorul) motivandu-si gestul prin faptul ca ceilalti minori au fost cei care au determinat acest conflict, dar probele administrate pana in prezent nu ne confirma acest lucru. A recunoscut si a regretat fapta. In legatura cu arma, este vorba de un cutit, iar autorul a precizat locul unde a aruncat-o pentru a scapa de ea. S-au deplasat la fata locului cu procurorul, au verificat arma si este la dosar. Autorul a fost gasit pe raza municipiului Craiova si nu avem date ca ar fi vrut sa fuga din tara", a declarat prim-procurorul Claudiu Dinculescu.

La randul sau, procurorul Magda Badescu, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj, a declarat ca procurorii au fost sesizati prin 112 de catre o persoana, un coleg al victimei, despre faptul ca in apropierea Liceului Tudor Arghezi se afla cazut pe sol un tanar despre care a spus ca il cunoaste fiind coleg de-al sau si ca acesta este mort.

La fata locului s-a deplasat un procuror pentru indeplinirea procedurilor legale, iar din primele cercetari a rezultat ca in cursul zilei de 6 octombrie intre un elev al Liceului Tudor Arghezi din Craiova si Stelica Voicu, elev in clasa a X-a, fratele autorului omorului, a avut loc o altercatie fara urmari deosebite. Imediat, fratele autorului i-a adus la cunostinta acestuia aceasta altercatie si acestia au stabilit sa ii aplice o corectie acestui elev.

Astfel, in 7 octombrie, in jurul orelor 12, autorul Voicu Romel Dan, de 19 ani, insotit de fratele sau si de inca o persoana l-au asteptat in cartier pe acest elev care era insotit de alti colegi si de cele doua victime si l-au convins sa accepte o confruntare cu celalalt minor, respectiv cu fratele autorului. Intrucat rezultatul conflictului se prefigura in defavoarea fratelui sau, autorul, cu un cutit pe care il avea asupra sa, a lovit in persoanele ce il insoteau pe acest elev. Ce doi minori loviti au 17 ani, amandoi au suferit leziuni, unul (n.red.:Cristian Manea) a fost condus la spital, iar celalalt (Andrei Eduard Goreci) a suferit leziuni grave care i-au cauzat decesul.

Potrivit sursei citate, imediat dupa savarsirea faptei, autorul si insotitorii sai au fugit, dar au fost depistati cateva ore mai tarziu de organele de politie, au fost dusi la audieri, iar fata de invinuit, Voicu Romel Dan, s-a dispus inceperea urmarii penale pentru savarsirea infractiunii de omor calificat. Acesta a fost retinut pentru o perioada de 24 de ore si urmeaza sa fie prezentat, vineri, Tribunalului Dolj cu propunerea de arestare preventiva pentru infractiunea de omor calificat. In baza certificatului medico-legal pe care il vor emite medicii legistii celei de-a doua victime care a fost transportata la spital, Romel Voicu va fi acuzat si de savarsirea altor infractiuni de violenta.