Peste 500.000 de studenti ai universitatilor de stat incep luni cursurile anului universitar 2010-2011, dupa ce multe dintre institutiile de invatamant superior au organizat festivitati de deschidere a noului an universitar vineri, 1 octombrie.

Potrivit Agerpres, in Romania peste 230.000 de studenti sunt pe locuri bugetate in universitatile de stat si peste 250.000 pe locuri cu taxa, iar in invatamantul particular invata peste 150.000 de studenti, potrivit raportarilor universitatilor particulare.

Dintre cei peste 230.000 de studenti de la locurile bugetate din universitatile de stat, 62.000 sunt 'boboci' in anul I.

In Bucuresti incep luni cursurile studentii Universitatii Bucuresti, cei ai Academiei de Studii Economice, precum si cei ai Universitatii Politehnica.

In noul an universitar, Universitatea din Bucuresti scolarizeaza peste 37.000 de studenti, iar UPB aproximativ 25.000, la care se adauga 3.700 de masteranzi si 2.000 de doctoranzi.

Luni, noua generatie de studenti ai Facultatii de Administratie si Afaceri din Universitatea din Bucuresti se va intalni in Aula Magna a Palatului Facultatii de Drept cu Natsuo Amemiya, ambasadorul Japoniei in Romania, si cu reprezentantii celui mai mare grup educational profesional din Europa, BPP Professional Education, informeaza site-ul institutiei de invatamant superior.

In vederea dezvoltarii mediului profesional din Romania, Facultatea de Administratie si Afaceri a Universitatii din Bucuresti deruleaza numeroase programe impreuna cu reprezentanti ai universitatilor nipone, precum Okayama University, Waseda University, stabilite in urma semnarii unor acorduri de colaborare si parteneriate. Astfel, studentii facultatii se familiarizeaza cu experienta in managementul japonez.

Cu ocazia deschiderii anului universitar 2010-2011, BPP Romania va inmana doua burse de studiu pe o perioada de trei ani pentru calificarea internationala ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) unor absolvente 'care au dat dovada de tenacitate si dorinta de a-si construi un viitor profesional pe tot parcursul anilor de studiu universitar'. Dorina Badea, managing director, le va vorbi studentilor despre calificarile profesionale internationale pe care BPP le organizeaza in Romania.

Cu o experienta de peste 30 de ani la nivel global si peste 12 ani in Romania, BPP Professional Education este cel mai mare grup educational profesional din Europa. BPP ocupa locul intai in lume in organizarea de programe de training si publicarea de manuale de studiu pentru numeroase calificari internationale si programe de dezvoltare profesionala.

Association of Chartered Certified Accountants este corpul profesional contabil cu cea mai rapida evolutie din lume, avand peste 362.000 de studenti si 132.500 membri in 170 de tari. Membrii ACCA sunt recunoscuti la nivel international si lucreaza intr-o varietate de sectoare profesionale incluzand sectorul public, industria, sectorul non-profit, comert sau guvernanta.