Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA) nu va participa luni la mitingul de la Bucuresti organizat de Cartel Alfa, motivand ca sindicalistii afiliati nu mai doresc sa participe la "actiuni precipitate si sporadice, confuze", relateaza Mediafax.

"Biroul Federal a hotarat, prin vot, ca in 27 septembrie 2010 FNSA nu va participa la mitingul organizat in Bucuresti de CNS Cartel Alfa. Aceasta decizie vine in urma exprimarii optiunii majoritatii membrilor de sindicat de a nu mai participa la actiuni precipitate si sporadice, confuze, dovedite a fi lipsite de finalitate si mai ales nesolidare si neconcertate, la nivelul confederatiilor sindicale nationale, sau cel putin la nivelul CNS Cartel Alfa", se arata intr-un comunicat de presa.

Potrivit conducerii FNSA, membrii de sindicat din administratia locala "agreeaza organizarea si participarea la actiuni comune, bine organizate, ale tuturor federatiilor din sectorul bugetar".

"In acest sens, FNSA a hotarat organizarea unei intalniri, in cursul saptamanii viitoare, cu organele de conducere ale tuturor federatiilor bugetare din Romania, in vederea stabilirii unui calendar de proteste si actiuni comune, pentru a bloca activitatea in intreg sectorul bugetar", se mai arata in comunicatul FNSA.

FNSA este o federatie reprezentativa la nivel national care numara peste 50.000 de membri, functionari publici si personal contractual din primarii, consilii judetene si alte institutii publice.

CNS Cartel Alfa a decis, miercuri, continuarea actiunilor sindicale incepute in 20 septembrie, astfel ca proteste de cate minim doua ore urmeaza sa fie organizate si vineri si luni, in Piata Victoriei, in fata sediului Guvernului.