Seful Misiunii Fondului Monetar International pentru Romania, Jeffrey Franks, a declarat, sambata, ca se asteapta ca remanierea Guvernului condus de Emil Boc sa nu conduca la schimbari majore ale politicilor, transmite Mediafax. Vineri dupa-amiaza, Franks s-a intalnit la Palatul Victoria cu premierul Boc. "A fost vorba de o intalnire informala, in contextul prezentei in tara a sefului misiunii FMI pentru a lua parte la evenimentele care marcheaza aniversarea a 130 de ani de la aniversarea BNR", a precizat ulterior purtatorul de cuvant al Guvernului.

Jeffrey FranksFoto: Agerpres

Franks a spus sambata ca nu se asteapta ca remanierea Cabinetului sa afecteze costurile de finantare ale Romaniei sau eliberarea urmatoarei transe din acord.

"Sunt aici pentru conferinta BNR, dar aseara am avut o intalnire si cu premierul Emil Boc. In cadrul intalnirii premierul mi-a explicat ca remanierea Guernului nu va determina si o modificare a politicilor aplicate pana in prezent", a spus Franks.

Intrebat daca remanierea Guvernului ar putea conduce la amanarea eliberarii urmatoarei transe din imprumutul cu FMI, sau la cresterea costurilor de finantare a statului, Franks a raspun negativ, adaugand ca scrisorea de intentie va fi trimisa board-ului Fondului in a doua jumatate a lunii septembrie.

In ceea ce priveste posibilitatea unui nou imprumut, oficialul FMI a afirmat ca deocamdata o astfel de discutie este prematura.