Traficul rutier s-a intensificat in ultimele ore pe DN 1, pe sensul de mers Bucuresti - Valea Prahovei, in timp ce pe rutele de mers spre litoral se inregistreaza aglomeratie, mai ales pe DN22C Cernavoda-Murfatlar, drum care nu poate prelua in conditii optime traficul de pe Autostrada Soarelui, informeaza Centrul Infotrafic al Politiei Romane. Si pe Autostrada Soarelui, traficul este ingreunat din cauza mai multor lucrari care afecteaza cate o banda de circulatie.

Traficul rutier s-a intensificat pe DN1, pe segmentul Bucuresti-Valea Prahovei. Se circula ingreunat pe Centura de Vest a municipiului Ploiesti, pe pasarela de la Brazi, din cauza faptului ca partea carosabila a fost decopertata in vederea asfaltarii si pe segmentul Sinaia-Busteni. In zona Azuga se consolideaza pilonii unui pod de cale ferata, fiind afectata si o parte a benzilor de circulatie. Le recomandam conducatorilor auto care se deplaseaza catre Brasov sa circule pe DN1A Ploiesti-Cheia-Sacele, mai ales ca in orasul Sinaia au fost impuse restrictii de circulatie cu ocazia desfasurarii Campionatului National de Viteza in Coasta, Trofeul "Sinaia Forever".

Si pe rutele catre Constanta se inregistreaza aglomeratie mai ales pe DN22C Cernavoda-Murfatlar, drum care nu poate prelua in conditii optime traficul de pe Autostrada Soarelui. De aceea, in cursul diminetii, circulatia a fost deviata timp de aproximativ o ora pe ruta DN3B Fetesti-Facaeni-DN2A Giurgeni-Harsova-Constanta. Spre dupa-amiaza, daca traficul va avea din nou valori extrem de ridicate, masura devierii va fi reaplicata. Precizam ca la aceasta ora, pe Autostrada A2 exista o coloana de autovehicule de aproximativ 800 de metri, pe sensul catre Bucuresti, la statia de taxare de la kilometrul 144. De altfel, in acel loc periodic se formeaza coloane de autovehicule. De aceea, le recomandam conducatorilor auto care incheie aceste coloane sa puna in functiune luminile de avarie, pentru a-i avertiza pe cei care se apropie sa incetineasca din timp.

Tot pe Autostrada Soarelui sunt cateva puncte in care se executa lucrari care afecteaza cate o banda de circulatie. Este necesar ca soferii sa se asigure si sa semnalizeze din timp intentia de schimbare a benzii.

Dinspre Transilvania, principala ruta catre mare trece prin Ploiesti, DN1B Ploiesti-Albesti-Paleologu, DN1D Albesti-Paleologu-Urziceni, DN2A Urziceni-Slobozia. Din Slobozia le recomandam conducatorilor auto sa nu intre pe Autostrada Soarelui (pe la Drajna), ci sa urmeze traseul DN2A Slobozia-Harsova-Constanta, cu precizarea ca pe tronsonul Harsova-Constanta traficul este intens (mai ales dinspre Moldova cea mai utilizata ruta este Braila-Tandare-Harsov-Constanta). Dispeceratele de politie din Braila si Galati ne-au informat ca trecerea cu bacul se desfasoara in conditii bune, de aceea conducatorii auto pot lua in calcul si varianta prin judetul Tulcea (DN22D-DN22).

Centrul Infotrafic mai precizeaza ca vineri, la ora 12:00, era semnalat un singur drum national cu circulatia intrerupta, DN6-Centura municipiului Timisoara, din cauza unor lucrari de asfaltare si de aplicare a marcajelor rutiere care au demarat in urma cu o luna. Se circula prin municipiu.