Primele materiale pentru reconstruirea caselor din zonele afectate de inundatii vor fi eliberate marti din rezerva de stat, urmand sa ajunga in judetul Suceava, a anuntat, luni, premierul Emil Boc. Primul ministru a explicat ca politica Guvernului va fi sprijinirea oamenilor care si-au pierdut casele cu materiale de constructii, iar Ministerul Dezvoltarii Regionale pregateste deja procedura de achizitie a materialelor pentru reconstruirea caselor in restul judetelor, astfel ca aceasta sa poata incepe indata ce apele se vor retrage si pericolul va disparea.

In plus, in perioada imediat urmatoare, prefecturile din zonele afectate trebuie sa faca inventarul pagubelor eligibile pentru Fondul Solidaritatea al Uniunii Europene, documentatia in acest sens urmand sa fie inaintata pana cel tarziu pe 15 iulie, a adaugat primul ministru, la finalul sedintei Comandamentului pentru Situatii de Urgenta de luni dimineata. Emil Boc a explicat ca valoarea maxima a ajutorului pe care Romania il poate primi de la UE este de 75 de milioane de euro.

Primul ministru a mai adaugat ca, in acest moment, prioritatea in ceea ce priveste zonele in pericol de a fi inundate o reprezinta Galatiul, unde un dig cu lungimea de 4-5 kilometri va fi finalizat maine.