"Sunt convins ca parlamentarii au ceva de ascuns". Iata ce spune, la RFI, presedintele Agentiei Nationale de Integritate, Catalin Macovei, dupa ce comisiile de specialitate din Senat au masacrat din nou legea ANI, trimisa spre reexaminare de seful statului, Traian Basescu.

Votul din Senat asupra legii ANI se va reflecta in raportul "catastrofal" al Comisiei Europene asupra justitiei romanesti, afirma presedintele Agentiei Nationale de Integritate. El sustine ca raportul va contine si sanctiuni la adresa statului roman.

"Am vazut in sedinta de ieri, ca si data trecuta, sedinta prezidata de domnul senator Gyorgy Frunda, o coalizare teribila a clasei politice impotriva acestor instrumente de control al averilor si nu pot sa banuiesc decat ca este vorba de legiferare in interes personal. Probabil ca acesti domni se tem de faptul ca Agentia, in momentul in care ar avea instrumente eficiente de control al averilor s-ar putea indrepta inclusiv impotriva lor, daca nu cumva a facut-o pana acum, iar dumnealor se apara in felul acesta de posibile repercusiuni asupra lor", acuza Macovei.

El se declara convins de faptul ca parlamentarii care au votat impotriva ANI "au ceva de ascuns" iar "Gyorgy Frunda a legiferat aici in interes personal".

"Mai mult nu va pot dezvalui, pentru ca legea imi interzice", a spus presedintele ANI, adaugand ca "si atitudinile domnului Gyorgy Frunda ar trebui sa intre in matca Constitutiei".

Comisiile speciale de pe langa Curtile de Apel au fost desfiintate, vor exista doua declaratii de avere, una publica, alta secreta, iar ANI va avea doar un an la dispozitie, in loc de trei ca pana acum, pentru a desfasura o ancheta, potrivit votului de marti, din comisiile Senatului.