Ministrul Dezvoltarii, liderul PDL Elena Udrea, a declarat, intr-un interviu pentru "Romania Libera", ca presedintele Traian Basescu le-a spus democrat-liberalilor, la Snagov, ca pot trece in opozitie daca nu pot sau nu vor sa sustina masurile de austeritate, scrie Mediafax.

"Presedintele a spus la Snagov ca nu trebuie sa tinem ocupate doua functii: la Guvern si la partid, pe principiul ca, daca nu iese una, poate iese cealalta. Fiecare trebuie sa aiba rolul lui: unii la conducerea partidului, altii la guvernare. Recomandarile presedintelui sunt legate de ocazia pe care acesta o are sa puna in aplicare reformele despre care a vorbit, acum are un Guvern care-i poate fi partener. Traian Basescu ne-a spus, inca de data trecuta: Nu este obligatoriu sa stati la guvernare, daca nu vreti sau nu sunteti in stare sa impuneti aceste masuri, nu ma incurcati. Mergeti in opozitie si lasati-ma sa fac un Guvern capabil sa scoata tara din criza. Nu ma incurcati", chiar asa ne-a spus. Partidul trebuie sa inteleaga ca reforma se face, nu se discuta", a spus Udrea, citata de Romania Libera.

Udrea a spus ca exista intr-adevar o nemultumire a unor parlamentari fata de unii ministri, "dar la Snagov nu s-au vehiculat nume".

"Presedintele ne-a mai spus ca partidul trebuie sa aiba propria lui viata si sa nu se confunde cu guvernarea, mai ales in aceasta perioada grea. Avand in vedere masurile dure pe care le-a luat Guvernul, e bine ca partidul sa nu fie o anexa a Guvernului", a mai spus Udrea.

Intrebata daca, in viitor, Emil Boc va ramane la Guvern, iar partidul isi va gasi un nou presedinte, Udrea a replicat:

"Poate fi si asa. Cine este membru al Guvernului nu trebuie sa aiba functii executive in partid. Eu am anuntat ca nu vreau sa fiu unul dintre cei patru prim-vicepresedinti care ar urma sa conduca partidul dupa alegeri, fiindca am foarte multa treaba la minister si nu m-as putea ocupa serios de ambele".

Ea a mentionat ca purtatori de mesaje pentru partid pot fi Monica Macovei, Traian Ungureanu, Cristian Preda, Sever Voinescu, Teodor Baconschi, Valeriu Stoica.

Intrebata daca imaginea partidului s-ar imbunatati daca Blaga, Videanu si Berceanu ar face cativa pasi inapoi, dupa ce presedintele le-a facut reprosuri, Udrea a spus ca nu este ea in masura sa vorbeasca despre imaginea acestora.

Ea a mai spus ca este prea devreme sa candideze la sefia partidului.

Udrea a precizat ca in zece ani Romania ar putea fi pregatita sa aiba o femeie presedinte, "dar trebuie sa apara si femeia care sa intre intr-o cursa care se transforma adesea intr-un razboi murdar".