Mai multi cetateni se vor aduna, miercuri, la ora 17.00, in Piata Universitatii, pentru a-l astepta pe presedintele Traian Basescu sa dea raportul, asa cum s-a angajat, in 2007, ca va face la interval de trei luni. Declaratia a fost facuta de presedintele Federatiei "Spiru Haret", Marius Nistor, citat de Mediafax.

Marius Nistor a precizat ca oamenii care se vor aduna in Piata Universitatii vin ca simpli cetateni, nu ca sindicalisti.

Presedintele Federatiei "Spiru Haret" a mai spus ca presedintelui i-a fost trimisa o invitatie la Palatul Cotroceni, prin care i s-a cerut sa-si respecte promisiunea facuta cu ceva timp in urma, privind prezentarea raportului de activitate in Piata Universitatii, la fiecare trei luni.

El a precizat ca nu stie cati oameni se vor aduna in centrul Capitalei si ca aceasta actiune nu are nevoie de autorizatie, intrucat ei nu se aduna sa protesteze si nu vin in calitate de sindicalisti.

Presedintele Traian Basescu le-a propus, in 19 mai 2007, sustinatorilor sai adunati in Piata Universitatii, dupa anuntarea rezultatului referendumului de demitere a sa din functie, sa se intalneasca in acest loc la interval de trei luni, in ultima sambata din trimestru. El a propus atunci ca intalnirea sa aiba loc in ultima sambata a intervalului de trei luni, incepand cu ora 17.00.