Judecatorul Ion Predescu va exercita atributiile de presedinte al Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR), pana la alegerea unui nou presedinte, informeaza Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis marti de CCR, in sedinta de marti, plenul Curtii Constitutionale, luand act de incetarea mandatului de presedinte, la data de 7 iunie, ca urmare a expirarii mandatului de judecator al lui Ioan Vida, a hotarat, in temeiul dispozitiilor regulamentului de organizare si functionare a Curti, ca atributiile de presedinte vor fi exercitate interimar de Ion Predescu.

Mandatele a trei judecatori de la Curtea Constitutionala a Romaniei - Ioan Vida, Nicolae Cochinescu si Petre Lazaroiu - au expirat luni, iar procedura de inlocuire a lor nu a fost finalizata, chiar daca legea prevede ca numirea unor noi judecatori trebuie efectuata cu cel putin o luna inainte de incetarea mandatului predecesorilor.

Singura propunere facuta pana in prezent este cea a presedintelui Traian Basescu, care a semnat, in data de 2 iunie, decretul privind numirea lui Petre Lazaroiu in functia de judecator la CCR.

Pana in prezent, nici Camera Deputatilor si nici Senatul nu au finalizat procedura de numire a noilor judecatori la CCR, in locul lui Ioan Vida si Nicolae Cochinescu.