Mihnea Nastase, fiul fostului premier aflat la studii intr-un liceu din Elvetia, a purtat o svastica desenata pe mana la petrecerea de Halloween de anul trecut. Conducerea liceului, Lyceum Alpinum Zuoz, nu a aflat despre acest incident, niciunul dintre supraveghetori neremarcand svastica pe mana juniorului Nastase. "Altfel, ar fi existat inevitabil consecinte disciplinare", se arata intr-o pozitie oferita de conducerea liceului la solicitarea HotNews.ro.

"Liceul Alpinum Zuoz regreta profund prezentarea unuia dintre elevii sai cu o svastica rasturnata desenata pe mana sa la petrecerea de Halloween din Octombrie 2009. Gratie unui colectiv de elevi international, filosofia scolii noastre isi are radacinile in respect, fair play si cosmopolitism, care nu accepta un astfel de comportament", se arata in pozitia transmisa la solicitarea HotNews.ro.

In continuare, reprezentantii liceului elvetian spun ca institutia "saluta pasii urmati de familia elevului de a-l face constient asupra conotatilor istorice ale simbolului pe care el sau altii i l-au pictat pe mana" si spera ca experienta prin care a trecut si va trece, sa il faca mai constient de obligatiile politice si sociale ale elevilor intr-o comunitate internationala.

"Am aflat zilele acestea ca fiul meu, Mihnea, a facut o boacana in strainatate", scria zilele trecute Adrian Nastase pe blogul sau, dupa ce Kamikaze a publicat informatia ca Mihnea Nastase a aparut insemnat cu zvastica celui de-al treilea Reich. Ca urmare, fostul premier isi trimite fiul la un internship la Institutul Elie Wiesel.