Premierul Emil Boc va avea, sambata, la Palatul Victoria, o intrevedere cu membrii delegatiei Fondului Monetar International, au anuntat surse guvernamentale, citate de Agerpres. Delegatia FMI se afla de cateva zile la Bucuresti pentru cea de a patra revizuire a Acordului stand-by incheiat intre Romania si institutia financiara internationala.

Guvernul urmeaza sa adopte, in sedinta de miercurea viitoare, scrisoarea de intentie cu Fondul Monetar International.

Romania trebuie sa se incadreze intr-un deficit bugetar de 6,7 - 6,8% din PIB.

In aceste conditii, presedintele Traian Basescu a anuntat, intr-o declaratie sustinuta joi, la Palatul Cotroceni, o serie de masuri de reducere a cheltuielilor cu aparatul bugetar si a celor din sistemul social.

UPDATE - Conducerea PNL se intalneste, duminica, cu delegatia FMI

Conducerea Partidului National Liberal se va intalni, duminica, cu delegatia Fondului Monetar International. Discutiile vor viza informarea reciproca, in contextul incheierii misiunii de evaluare a economiei nationale.

Biroul de presa al PNL a anuntat, printr-un comunicat transmis Agerpres, ca intalnirea va avea loc la ora 10.30, la sediul central al PNL. Potrivit comunicatului, din partea PNL vor participa la discutii presedintele formatiunii, Crin Antonescu, secretarul general Radu Stroe si vicepresedintii Varujan Vosganian, Dan Radu Rusanu si Daniel Chitoiu, iar din delegatia FMI - CE vor face parte Jeffrey Franks - seful misiunii FMI, Tony Lybek - reprezentantul FMI pentru Romania si Bulgaria, si reprezentatul CE - Fabienne Ilzkovitz.