Lui Andrei Gheorghe i-a fost retras permisul de conducere pentru cercetari, dupa ce a refuzat proba biologica in urma accidentului de marti seara, a anuntat miercuri purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, potrivit Mediafax. Ciocan a precizat ca masura este una temporara, iar Gheorghe a primit in schimbul permisului o dovada inlocuitoare.

Conform legii, dovada inlocuitoare poate fi cu sau fara drept de conducere si se elibereaza pentru 15 zile, cu posibilitate de prelungire. In cazul lui Andrei Gheorghe, dovada inlocuitoare este fara drept de conducere, pentru ca se cerceteaza o infractiune la Codul Rutier.

Potrivit lui Ciocan, Andrei Gheorghe, care in urma accidentului usor pe care l-a provocat, marti seara, in apropiere de Bulevadrul Kiseleff, a refuzat sa se prezinte la Institutul de Medicina Legala pentru recoltarea probelor biologice, poate depune plangere la Parchet pentru recuperarea permisului de conducere intr-un timp mai scurt.

Ciocan a precizat ca Andrei Gheorghe nu a parasit locul accidentului.

Politistii au inceput cercetari in cazul accidentului de marti seara dupa ce un barbat si o femeie, care se aflau in masina cu care s-a tamponat autoturismul lui Andrei Gheorghe, s-au prezentat la Sectia Tamponari din Sectorul 1 pentru a raporta evenimentul. Femeii i s-ar fi facut rau in timp ce se afla in sectie, insa a refuzat sa fie asistata de medicii de pe o ambulanta.

In momentul in care cei doi au raportat accidentul, Gheorghe a fost chemat de politisti la Sectia Tamponari, unde s-a prezentat in cateva minute, a mai spus Ciocan.

Politia rutiera nu inregistrase, marti seara, niciun accident in care sa fi fost implicat Gheorghe, insa a precizat ca termenul de declarare a unui eveniment rutier este de 24 de ore, iar daca a fost unul usor acesta se poate rezolva acum pe cale amiabila.

Dupa ce masinile s-au tamponat, marti seara, in apropiere de Bulevadrul Kiseleff, partile implicate au constatat pagubele si au facut schimb de numere de telefon. Potrivit lui Ciocan, Gheorghe are asigurare RCA.

"Am fost surprins de frana intempestiva a partenerului de trafic din fata mea si l-am lovit usor in spate. Ne-am dat jos din masini, am privit avariile, am schimbat numerele de telefon si am decis sa parasim locul faptei, in conformitate cu legea", a declarat, marti seara, pentru Mediafax, Andrei Gheorghe, care a adaugat ca accidentul a fost unul "usor" si s-a petrecut in jurul orei 18.45.