Dupa patru zile de dezbateri, camerele reunite ale Parlamentului au reusit sa aprobe proiectul Legii bugetului de stat. Discutiile au decurs mult mai usor dupa ce parlamentarii PSD au renunat sa mai sustina in plen amendamentele respinse in comisii la Legea bugetului.Legea Bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2010 a fost aprobat in forma propusa de Guvern.

In cea mai mare parte, bugetele ministerelor au fost aprobate in formele propuse de Guvern. Au fost aprobate in plen cateva amendamente admise in comisii, fiind vorba, in mare parte, de redistribuiri de fonduri. Printre cele mai aprinse discutii au avut loc pe marginea bugetului Ministerului Agriculturii, aici fiind una dintre cele mai mari mize avand in vedere ca in comisia de buget finante a fost aprobat un amendament prin care se cerea o suplimentare de 2,1 miliarde de lei. In plen, bugetul ministerului a fost aprobat fara acest amendament. La Ministerul Finanatelor, a fost aprobat un amendament care a modificat repartizarea in structura a fondurilor alocate pentru cheltuieli de personal astfel incat pentru cheltuieli salariale in natura sa fie realocate 2,7 milioane de lei.

La Ministerul Apararii s-au adoptat amendamentele admise in comisiile de buget-finante, care prevad redistribuiri de sume. Astfel, s-a votat majorarea cu suma de 10.000 mii lei a capitolului - "Cultura, recreere si religie" - prin diminuarea cu 8.000 mii lei a capitolului "Aparare" si cu 2.000 mii lei a capitolului "Asigurari si asistenta sociala". Pentru "Prime de asigurare viata platite de angajator pentru angajati” s-a alocat suma de 6.559 mii lei prin diminuarea corespunzatoare a "Contributiilor de asigurari pentru accidente de munca si boli profesionale".

De asemenea, bugetul Ministerului Mediului si Padurilor a fost aprobat cu amendamentele admise si de comisiile de buget finante. De asemenea, bugetul Ministerului Dezvoltarii a fost aprobat cu o redistribuire de 500 mii de lei, bani alocati pentru reabilitare seismica.