Concediul fara plata in invatamanat se va acorda in 30 noiembrie si in perioada 14-18 decembrie, informeaza Ministerul Educatiei.

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii (MECI) precizeaza ca, in urma "consultarilor formale si informale avute in ultima perioada de MECI cu unii membri de sindicat, cadre didactice, parinti si autoritati locale, trebuie respectate mai multe prevederi".

Una dintre acestea se refera la acordarea de zile libere fara plata in 30 noiembrie, precum si in intervalul 14-18 decembrie, pentru diminuarea cheltuielilor de personal din lunile noiembrie si decembrie 2009.

"Inspectoratele scolare judetene au obligatia de a informa conducerile unitatilor de invatamant in legatura cu decizia ministerului si de a o pune in aplicare. De asemenea, trebuie sa se asigure de faptul ca in fiecare unitate de invatamant exista un program pentru recuperarea materiei aferente", arata MECI, citat de Mediafax.

Nota 78.103/16.11.2009 arata ca sefii unitatilor si institutiilor din invatamantul preuniversitar de stat au obligatia de a diminua cheltuielile de personal cu 15% in noiembrie si cu 15,5% in decembrie prin aplicarea uneia din trei masuri. Una se referea la acordarea de zile libere fara plata in perioada 21-24 decembrie si respectiv in 28 - 31 decembrie, cea de-a doua viza reducerea programului de lucru fara afectarea normei didactice de predare-invatare, iar cea de-a treia se referea la aplicarea unei masuri cu efect echivalent sau care combina cele doua alternative.