Marti dimineata, la ora 6:00 a intrat in vigoare atentionarea de cod galben a meteorologilor.

Potrivit acesteia, pana joi, 15 octombrie, ora 12:00, vremea se va raci accentuat, devenind deosebit de rece pentru aceasta perioada. In regiunile centrale si vestice precipitatiile vor fi mixte, iar in nord-vest si la munte vor predomina ninsorile.

Vantul va avea intensificari in toate regiunile, iar in zona montana inalta va fi tare, viscolind ninsoarea.

In judetele din vestul, centrul si nordul tarii, cantitatile de apa, cumulate pe tot intervalul, vor depasi pe arii extinse 25 l/mp si izolat 50 l/mp.

Marti, vremea se va raci treptat in cea mai mare parte a tarii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 6 si 16 grade, mai ridicate in sud-est pana la 22-23 de grade.

Cerul va fi noros si vor cadea precipitatii in toate regiunile. Acestea vor fi sub forma de ploaie in sudul si estul tarii, ploaie si trecator lapovita in vest, nord-vest si centru, iar la munte, mai ales spre seara, vor predomina ninsorile. Local cantitatile de apa vor depasi 20-25 l/mp, in vest, nord si centru.

Vantul va avea intensificari in toate regiunile, iar in zona montana inalta va fi tare.

La Bucuresti, vremea se va raci usor. Cerul va fi noros si temporar va ploua. Temperatura maxima nu va depasi 17 grade.

La ora 6:00 cel mai frig era la Miercurea Ciuc, Arad, Oradea si Toplita, 8 grade, in timp ce la Constanta, Mangalia si Sulina era cel mai cald din tara inregistrandu-se 20 de grade.