Sefii institutiilor si serviciilor de deconcentrate din judetul Teleorman au intrat, brusc, in concediu medical, a afirmat prefectul judetului, Teodor Nitulescu, in cadrul unei videoconferinte cu prefectii sustinuta de premierul Emil Boc la Palatul Victoria. Nitulescu sustine ca este vorba de directorii sustinuti de PSD. "Este greu de crezut ca s-au imbolnavit toti in aceeasi zi", a precizat prefectul judetului Teleorman.

Acesta i-a spus premierului ca a incercat sa-i contacteze telefonic, insa niciunul nu este de gasit. "Singura solutie este sa apelez la Politie, pentru ca sa mearga la domiciliu si sa verifice, sa luam intr-un fel sau altul legatura cu dumnealor", a spus prefectul. Dupa ce l-a ascultat pe prefectul judetului Teleorman, Emil Boc a afirmat ca va sesiza Ministerul de Interne pentru a-i gasi pe directorii intrati in concediu medical. "Toti cei care lucreaza la stat trebuie sa mearga la serviciu. Inseamna ca este o problema in sistemul medical, daca subit 15-17 oameni se imbolnavesc intr-un judet, trebuie vazut acolo daca nu e vorba de o boala", a spus ironic premierul. Acesta va cere Colegiului Medicilor efectuarea unui raport cu privire la aceste imbolnaviri ciudate a unor sefi de institutii.

Printre serviciile de deconcentrate de la care au plecat directorii in concedii medicale se numara Casa Judeteana de Pensii Teleorman, Directia Generala pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Teleorman, Oficiul Judetean de Cadastru si Publicitate Imobiliara Teleorman, Agentia Judeteana pentru Protectia Mediului Teleorman, Inspectoratul Judetean in Constructii Teleorman si Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Teleorman.

In cadrul conferintei, premierul a mai cerut prefectilor sa actioneze impecabil pregatirea alegerilor prezidentiale din 22 noiembrie. „Va atrag atentia in mod special la pregatirea sectiilor speciale, de la existenta actelor din care sa certifice sub semnatura ca nu a votat intr-o alta sectie de votare, la existenta calculatoarelor si a camerelor web pentru asigurarea transparentei totale a actului electoral” a afirmat Emil Boc.

Acesta a precizat ca pana maine vor ajunge in teritoriu cele 2,8 miliarde de lei alocate prin credit de angajament pentru plata serviciilor medicale, a medicamentelor, ambulatoriilor, ambulantei si medicilor de familie. Seful Executivului a cerut autoritatilor locale realizarea unui raport saptamanal privind utilizarea resurselor financiare puse la dispozitie de catre Guvern, pentru a putea aprecia in ce masura sumele alocate au rezolvat problemele sesizate la nivel local.