Opozitia din Republica Moldova este formata din partide radicale de dreapta, unite de ostilitatea fata de preferinta Partidului Comunist pentru un parteneriat strategic cu Rusia, crede presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, citat de Ria Novosti.

Referindu-se la cele patru partide de opozitie (liberal, liberal-democrat, democrat si alianta Moldova noastra), care vor participa la alegerile repetate din 29 iulie, seful statului a subliniat asemanarea pozitiilor politice ale acestora.

"Doar acum asistam la formarea clara in Moldova a doua forte politice. Pe de o parte - este vorba de partidul comunistilor, adept ferm al principiilor dreptatii sociale, suveranitatii Moldovei, integritatii ei teritoriale, neutralitatii militare si deschiderii in relatiile reciproce cu UE si CSI. Pe de alta parte - este vorba de patru forte radicale de dreapta, indiferente fata de problema reintregirii statului, care nu vad perspective in parteneriatul strategic cu Rusia, se pronunta in favoarea aderarii la NATO si nu vad in stat un aparator al intereselor majoritatii", a afirmat Voronin, la o conferinta de presa cu tema "De la confruntare - la consolidare. Ce va fi dupa 29 iulie?"

"Toate aceste patru partide si-au stabilit pozitia fata de parteneriatul nostru strategic cu Rusia. Este una deosebit de critica, fara drept de apel", a estimat seful statului.

In opinia sa, opozitia va repeta scenariul de dupa 5 aprilie, in cazul in care comunistii vor castiga puterea.

"Toate aceste partide refuza o potentiala colaborare cu Partidul Comunist, pe care vor sa-l invinga cu orice pret in alegeri. Daca nu se va intampla asa, ele sustin ca va fi nevoie de alte alegeri anticipate. Si asa la nesfarsit", crede Voronin.