Inspectoratul Judetean de Politie Timis a finalizat cercetarile in cazul unui cetatean francez care, in urma cu 5 ani, a operat mai multi pacienti, avand o diploma de medic falsa. Dosarul a fost inaintat Parchetului Judecatoriei Timisoara, cu propunere de trimitere in judecata a acestuia, pentru inselaciune si uz de fals, anunta Mediafax.

Cetateanul francez Francois Pinori, cu domiciliul in Anglia, este acuzat ca, in baza unor documente false a obtinut de la Directia de Sanatate Publica Timis o autorizatie de libera practica pentru a profesa ca medic. Ulterior, el a operat mai multi pacienti, la Timisoara.

Ancheta in cazul cetateanului francez, care s-a sustras cercetarilor penale pana acum, a inceput inca din 2006.

La vremea respectiva, barbatul era acuzat ca a obtinut, in anul 2004, de la Directia de Sanatate Publica Timis, pe baza unor documente cu date false, o autorizatie de libera practica pentru a profesa ca medic, in specialitatea ortopedie. In baza acestei autorizatii, el a operat, in cadrul unei policlinici din Timisoara, 159 de pacienti, solicitand si primind pentru fiecare interventie sume cuprinse intre 650 si 1.000 de euro.

Politia Judeteana Timis s-a autosesizat in acest caz dupa ce mai multi pacienti ai presupusului medic au reclamat ca acesta ii chema des la consultatii, solicitandu-le sume mari de bani. Impotriva cetateanul francez s-au inregistrat 13 reclamatii.

Politia Timis a obtinut date de la Interpol care au ajutat investigatiile judiciare, descoperind, printre altele, faptul ca diploma de medic in baza careia barbatul a obtinut o autorizatie de libera practica era falsa.

Imediat dupa ce au inceput cercetarile impotriva sa, Francois Pinori a parasit Romania si a plecat la Londra, unde are acum domiciliul, insa nu raspunde la citatii.