Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au decis, miercuri, prelungirea masurii preventive in cazul omului de afaceri Puiu Popoviciu, care a declarat, pentru Mediafax, ca va contesta interdictia de a nu parasi tara pe perioada cercetarilor.

Procurorii au decis prelungirea interdictiei din data de 22 mai pana la 21 iunie, Puiu Popiviciu fiind convocat la DNA pentru a i se aduce la cunostinta.

La iesirea din sediul DNA, miercuri, Popoviciu a refuzat sa dea detalii despre stadiul cercetarilor in ceea ce il priveste, spunand doar ca i s-a prelungit masura preventiva, dar ca o va contesta la Curtea de Apel Bucuresti.

In acest dosar, la sfarsitul lunii martie, procurorii DNA i-au retinut pe fostul sef al DGIPI Cornel Serban, ofiterul DGA Petru Pitcovici, pe omul de afaceri Gabriel Popoviciu si pe fostul rector al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti, Ioan Alecu. Procurorii anticoruptie nu au mai formulat cerere de arestare preventiva pentru Ioan Alecu, considerand ca a fost cinstit pe parcursul audierilor si ca a colaborat cu anchetatorii.