Cezar Preda, deputat PDL si seful Comisiei parlamentare pentru controlul SRI, a suferit vineri noaptea o intoxicatie cu monoxid de carbon din cauza defectarii sobei de la pensiunea brasoveana unde era cazat, anunta Realitatea TV. Preda este in afara oricarui pericol.

Deputatul a fost internat la Spitalul Judetean Brasov impreuna cu alti sase turisti cazati la pensiune, printre care si sotia acestuia. Medicii spun ca starea lor de sanatate este ameliorata.

UPDATE: Vicepresedintele PDL Cezar Preda si sotia sa, alaturi de alte patru persoane, au fost externati sambata, in jurul orei 12.00, si sunt in in afara oricarui pericol.

Proprietarul pensiunii va ramane in continuare internat, pentru supraveghere medicala.

Parlamentarul a venit vineri cu familia, in Poiana Brasov, sa petreaca sfarsitul de saptamana la vila unui prieten de familie. Vineri noaptea, in jurul orei 3.00, acestia au solicitat serviciul de urgenta 112, dupa ce au acuzat stari de ameteala. Se pare ca centrala termica a vilei era defecta, iar gazele s-au scurs in imobil.

Cezar Preda a oferit sambata, dupa externare, o declaratie de presa, pentru a aduce lamuriri cu privire la incident:

  • Un accident nefericit, puteam sa murim toti. Au fost sapte persoane care s-au simtit rau.
  • Am stat acolo pana la 1:00 noaptea, am jucat carti, sah si, la 1 si ceva noaptea, am plecat in camera.
  • In camera mi-a venit rau, am avut ameteli foarte mari, gura uscata, au inceput convulsiile, m-am speriat si i-am spus sotiei sa cheme salvarea.
  • Sotia mea a fost in acelasi regim ca si mine, tot cu perfuzii si oxigen. Fetita a fost doar investigata.
  • Si ceilalti copii se simt bine. Copii sunt: fata mea, de 16 ani, fata prietenilor mei care are 17 ani, si fetele proprietarului, de 13 si respectiv 3 ani.
  • Mai este doar prietenul meu, proprietarul vilei, care se simte rau in continuare si nu va fi externat azi. Daca nu reuseam sa ajung la prietenul meu, probabil ca ar fi murit.
  • Nu stiu care au fost cauzele producerii defectiunii. Mie mi-au spus ca a fost o defectiune a centralei termice
  • Vila in care am stat este o locatie care nu e bagata in circuitul turistic si apartine unui prieten. Eu am fost de multe ori la pensiune respectiva.
  • M-am externat la cerere, caci m-am simtit bine. Azi-noapte, cand am ajuns, la 3:00-3:30, am fost foarte impresionat de ceea ce inseamna urgentele. Au fost minunati medicii, foarte rapizi toti, n-au stiu medicii ca-i Preda ...
  • Participam la o petrecere privata. Eram 22 de persoane. Am vrut sa stam pana duminca, sa ne simtim bine. As vrea sa mai raman, dar cred ca plec pana diseara.