Regia Autonoma de Transport Public Iasi a stabilit o norma de 3360 de amenzi pe luna pentru ca cei 84 de controlori sa-si primeasca salariul integral.Zeci de controlori au dat in judecata regia pentru un regulament pe care il considera abuziv si represiv. Daca nu isi indeplinesc norma de amenzi, controlorii primesc doar 75 la suta din salariu. In plus, conform regulamentului, cine nu-si indeplineste norma timp de trei luni este dat afara, scrie Ziarul de Iasi.

Mai multi controlori au dat in judecata Regia Autonoma de Transport Public (RATP) pentru ca sefii le-au facut plan de amenzi. Potrivit unei modificari a regulamentului, intrata in vigoare in luna noiembrie a anului trecut, fiecare controlor trebuie sa prinda lunar cel putin 40 de calatori fara bilet sau abonament, adica cei 84 de controlori trebuie sa dea 3360 de amenzi.

Practic, un singur controlor trebuie sa taie pentru RATP chitante de amenzi in valoare de 2.400 de lei. In caz contrar primeste doar 75 la suta din salariu. Mai detaliat, fiecare dintre ei trebuie sa dea 20 de contraventii in valoare de 20 de lei, care se incaseaza pe loc, dar si sa scrie 20 de procese verbale pentru cei care nu au bani sa plateasca pe loc, acestea fiind in valoare de 100 de lei.

Din cei 84 de controlori angajati la RATP, 23 au facut plingere in instanta si cer anularea acestei hotariri. "E imposibil sa dau atitea amenzi. Ar trebui de acum sa fac pinda si sa ma apuc sa sperii lumea. Se intimpla de multe ori sa fie oameni in virsta care uita sa composteze. Eu ce sa fac, sa ma apuc sa-i agresez si sa le cer banii?", a reactionat Claudiu Surcica, unul dintre controlori.