Guvernul a decis prelungirea cu trei luni a contractelor de mandat ale directorilor din agentii si autoritati si din societatile comerciale cu capital de stat, deoarece Ministerul Economiei si Finantelor nu a reusit sa elaboreze criteriile de performanta in baza carora directorii sunt remunerati.

"Contractele de mandat aflate in derulare pentru persoanele de conducere a regiilor autonome, a societatilor si companiilor nationale si societatilor comerciale la care statul sau o unitate administrativ-teritoriala este actionar unic sau majoritar, precum si a filialelor acestora, se vor prelungi pana la data de 31 martie 2009", se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Guvernul a decis, in luna octombrie, ca sefii companiilor de stat si ai regiilor autonome sa primeasca salarii in functie de performanta. Aceleasi criterii de performanta stau si la baza deciziei de prelungire sau de incetare a contractelor de mandat.

"Procesul de elaborare a criteriilor pe baza carora se stabileste remuneratia lunara a directorilor acestor institutii, in functie de importanta activitatii, responsabilitatea functiei si nivelul subventiilor, transferurilor, inclusiv a celor de capital, rambursari de credite acordate, necesita un timp mai indelungat de analiza si nu au putut fi inca finalizate", informeaza Guvernul. "De asemenea, potrivit actului normativ, contractele de mandat aflate acum in derulare se vor modifica in mod corespunzator acestor criterii, astfel incat noile contracte sa intre in vigoare dupa data de 31 martie 2009."

Executivul a decis totodata ca remuneratia sefilor de agentii si autoritati sa fie stabilita la nivelul maxim al salariului unui secretar de stat.