Presedintele Traian Basescu a semnat sambata decretele pentru acreditarea a sapte ambasadori ai Romaniei in diferite state, printre acestia aflandu-se Mihai Stefan Stuparu in Australia si Iulian Buga in Irlanda, informeaza Administratia Prezidentiala.

Potrivit decretelor de acreditare semnate de presedintele Traian Basescu, Silvia Davidoiu a fost numita ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Republica Austria, Maria Ciobanu - ambasador extraordinar si plenipotentiar, sef al misiunii Permanente a Romaniei pe langa Oficiul Natiunilor Unite de la Geneva si organizatiile internationale cu sediul in Elvetia si Radu Liviu Horumba - ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Republica Turmekistan.

De asemenea, Gheorghe Petre va prelua sefia Ambasadei Romaniei in Republica Orientala a Uruguayului, iar Emilian Ion va fi ambasador extraordinar si plenipotentiar al in Republica Islamica Pakistan, informeaza NewsIn.

Mihai Stuparu a fost decorat in data de 30 august 2005, pe cand era ambasador al Romaniei la Bagdad, cu Ordinul National “Steaua Romaniei” in grad de Ofiter.

Mihai Stuparu a fost citat in procesul rapirii jurnalistilor romani, dar Curtea de Apel Bucuresti a decis , in data de 27 martie 2008, sa nu-l audieze, dupa ce acesta a aratat ca nu are "libertatea legala" de a da anumite informatii. Intr-o adresa trimisa instantei, MAE a precizat ca informatiile pe care Stuparu le detine in legatura cu rapirea jurnalistilor sunt clasificate si privesc siguranta nationala si nici audierea in Camera de Consiliu a acestuia nu prezinta garantia protejarii datelor respective.