Liderii SANITAS si reprezentantii Ministerului Sanatatii nu au facut progrese semnificative nici dupa negocierile de luni pe tema majorarii salariilor. Ministerul le-a propus sindicalistilor o majorare salariala de 7%, in anul 2009, insa acestia au refuzat. In aceste conditii, federatia SANITAS va organiza, pe 11 noiembrie, un miting de protest. SANITAS ameninta cu o greva de avertisment pe 14 noiembrie si cu declansarea grevei generale pe data de 20 noiembrie.

"La solicitarile noastre de a avea date concrete, procente clare de majorare, ministrul a venit cu propuneri care nici macar nu au putut fi discutate: cresteri salariale de 5, 6, maxim 7% in 2009, nici nu poate fi discutata o astfel de varianta", a declarat liderul federatiei SANITAS, Marius Petcu, citat de Realitatea Tv.

"In ceea ce priveşte acordarea unor drepturi suplimentare, cum ar fi prima de stabilitate, sporul de preventie si a altor sporuri specifice sistemului sanitar, ministrul nu se poate pronunta pentru ca nu are influentele financiare şi nu poate angaja responsabilitatea viitorului guvern", a mai spus Marius Petcu.

Liderul SANITAS a precizat ca sindicaliştii nu au putut obtine o oferta consistenta din partea ministrului, însa a subliniat ca Ministerul a lasat o portita deschisa, referindu-se la faptul ca joi seara sau vineri dimineata Ministerul ar putea sa isi îmbunatateasca oferta de astazi.

La randul sau, ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, s-a aratat dispus in continuare la dilaog: "Am solicitat sprijinul federatiei SANITAS pentru un proces real de restructuare. Dialogul este serios, ne asezam la masa in continuare", a spus Nicolaescu, care a adaugat, insa, ca "pretentiile sindicalistilor trebuie sa se altoiasca realitatii".