Agentia Nationala de Integritate a sesizat, luni, instanta competenta in vederea confiscarii a circa 3,6 milioane de euro si a inca 500.000 de dolari, sume ce ar fi fost obtinute nejustificat de medicul chirurg Serban Bradisteanu, in perioada in care acesta a fost parlamentar, se arata intr-un comunicat al Agentiei.

Bradisteanu a fost senator PSD in perioada 2000-2004.

Agentia Nationala de Integritate a fost sesizata de catre Curtea de Apel Bucuresti in baza Legii nr. 144/2007 cu modificarile si completarile ulterioare.

Din verificarea documentelor s-a constatat o diferenta vadita, nejustificata, intre averea dobandita si veniturile realizate in mod legal de catre medicul Bradisteanu.

"De asemenea, Agentia Nationala de Integritate solicita instantei constatarea nulitatii absolute, anularea contractului de achizitie in valoare de 11.385.889,58 euro si a beneficiilor patrimoniale rezultate in urma incheierii acestuia", se mai arata in comunicat.

Serban Bradisteanu, sef de sectie la Spitalul de Urgenta Floreasca, a fost trimis in judecata de procurorii DNA la 22 martie 2007, fiind acuzat ca ar fi primit mita aproape patru milioane de euro de la o firma ce distribuia produse medicale, in schimbul facilitarii unor licitatii.