Luni dimineata traficul din capitala a fost blocat pe cele mai multe artere principale. O cursa cu autobuzul de la Mall-ul din Vitan pana in Piata Unirii a durat o ora, in conditiile in care in mod normal traseul este parcurs in 15 minute. Pe traseu, intersectiile au fost blocate de soferii care nu mai aveau rabdare sa astepte in coloanele care se deplasau in ritm de melc. Agentii de circulatie incercau sa puna ordine in haosul rutier, dar s-au trezit neputinciosi in fata puhoaielor de masini care blocau intersectiile.

Cititorii HotNews.ro sunt invitati sa-si povesteasca experientele din trafic

9:30, statia de autobuz Mall Bucuresti. 10 persoane asteapta. Autobuzul 124 este primul care vine. Cei prezenti in statie mai asteapta cinci minute pana cand autobuzul trage in statie. Coloana de masini se misca incet.

Sirul de masini nu are capat. Autobuzele raman blocate inainte de a intra in statia de la Mall. Unii soferi mai destepti incearca sa depaseasca coloana intrand pe banda destinata autobuzelor. Nu reusesc decat sa blocheze si mai mult circulatia. Autobuzul pleaca din statie si inainteaza 20 de metri pana in dreptul benzinariei. Se merge in coloana, cate 5-10 metri dupa care coloana se opreste. Pana la urmatoarea statie, autobuzul face mai mult de 10 minute. Adica de doua ori mai mult decat daca pasagerii ar fi mers pe jos.

Politistii stau degeaba in intersectii

Din autobuz se vede intersectia din piata Vitan, coloana de masini este complet blocata. Cu toate acestea, unii soferi insista sa depaseasca coloana desi este clar ca nu este loc. Soferul deschide usa pentru oricare intarziat care doreste sa urce. Oricum masinile nu se misca. Pana la intersectie mai trec 10 minute. Pasagerii autobuzului incep sa devina nervosi. “Nu se poate asa ceva, o sa stam in autobuz pana diseara”, spune un pensionar.

Coloana de masini ajunge aproape de intersectia Calea Vitan-Octavian Goga-Lucian Blaga-Calea Dudesti. Soferii fara rabdare intra in intersectie pe rosu si blocheaza intersectia. Tramvaiele raman si ele blocate. Toata lumea claxoneaza si injura. La radio se citesc stirile, este deja ora 10. Crainicul anunta ca in anumite intersectii semafoarele nu functioneaza. Nu este cazul acestei intersectii. In schimb nici un politist nu se afla in zona pentru a fluidiza traficul.

De la intersectia din piata Vitan pana la Bulevardul Unirii sunt putin peste 200 de metri, autobuzul inainteaza un metru, doi, dupa care asteapta ca masinile din fata sa treaca de intersectie. O agenta de circulatie incerca sa faca ordine dar nici un sofer nu ii respecta indicatiile. “Uite si la asta mai mult incurca. Lasa-ne domnisora ca nu faci decat rau”, spune unul dintre pasagerii autobuzului.

Ce fac oamenii astia din masini?

Soferul de pe 124 e calm, are cateva ziare pe care le citeste cand traficul se blocheaza. “Asa a fost de dimineata de la 7. A venit lumea din vacanta. Da` nu credeam ca o sa fie atat de aglomerat si la ora asta”, spune soferul. El povesteste ca in mod normal face traseul in mai putin de o ora, azi insa a facut mai mult de doua ore.

“Ce nu inteleg eu este ce fac oamenii astia din masini? Adica stai in trafic pana la munca cel putin 2-3 ore, apoi la intoarcere iar 2-3 ore. Unde vor sa ajunga, ca oricum peste tot e blocat? Mie acuma imi vine sa ies din masina si sa o iau la fuga”, mai spune soferul.

10:15, masina ajunge la statia Lucian Blaga. De aici se circula pe trei benzi, din pacate tot nu este suficient. Unii conducatori auto ies din parcarile de pe marginea bulevardului si incearca sa depaseasca intreaga coloana pe dreapta. “Unde se baga si asta nu vede ca nu e loc? Asa sunt unii: se baga si blocheaza coloana”, se plange soferul autobuzului. Pana la statia de la Tribunalul Bucuresti coloana merge extrem de incet.

Noroc cu cele trei benzi care mai fluidizeaza traficul. Coloanele de masini se intind de la Piata Alba Iulia pana in Piata Unirii. Dupa un inca un sfert de ora autobuzul ajunge si la statia Piata Unirii. Este 10:30, a trecut o ora de cand autobuzul a plecat din statia Mall Bucuresti si a ajuns in Piata Unirii, parcurgand cativa kilometri.