Sectia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis prin vot ca echipa de inspectori care va verifica activitatea Sectiei a II-a a DNA sa ramina neschimbata, in ciuda solicitarii DNA de a modifica echipa de inspectori care va efectua controlul. Constanta Robu si Marian Lita sint cei care au intocmit acum un an "raportul Tulus" la cererea fostului ministru Tudor Chiuariu.

Verificarea va incepe din 1 iunie si va viza modul in care au fost remediate deficientele constatate cu ocazia controlului de fond efectuat anul trecut la DNA.

Echipa de inspectori a CSM este compusa din Constanta Robu si Marin Lita, aceeasi juristi care l-au mai verificat pe Doru Tulus de cel putin doua ori in ultima jumatate de an.

"Raportul Tulus” intocmit de cei doi inspectori a reliefat o multime de “nereguli” care l-au incurajat pe fostul ministru Tudor Chiuariu sa ceara excluderea din magistratura a procurorului sef peste Sectia a II-a din DNA, cea care instrumenteaza dosarele de mare coruptie.

Insusit de CSM cu numeroase amendamente, concluziile raportului nu au fost suficiente pentru revocarea din functie a lui Tulus.

In urma cu sase luni, DNA a acuzat ca inspectia si raportul au fost realizate cu neprofesionalism, procurorii aratind ca a existat o intentie vadita de a demonstra deficiente in activitatea sectiei conduse de Doru Tulus.