Guvernul socialist spaniol critica politica Italiei impotriva imigratiei, considerand ca ea ar putea incita "la rasism si xenofobie", relateaza NewsIn.

Madridul "nu impartaseste politica de expulzare fara respectarea legilor si drepturilor, si deci modalitati de a actiona ce pot incita la violenta, rasism si xenofobie", a declarat Maria Teresa Fernandez de la Vega, numarul doi al executivului spaniol.

"Exista mecanisme legale pentru combaterea imigratiei si, dupa parerea noastra, acestea sunt mecanismele ce trebuie folosite, nu altele", a adaugat vicepresedintele guvernului.

Guvernul Berlusconi pregateste masuri impotriva imigratiei ilegale, primii vizati fiind romanii, dar aplicarea acestora este limitata de normele UE. El prevede masuri ca: un delict de imigratie ilegala, prelungirea duratei de plasare in centrele speciale de azil, limitarea posibilitatilor de reintregire a familiei mai ales prin teste ADN.

Politia italiana a anuntat joi rezultatele unei ample operatiuni impotriva celor care au comis infractiuni: arestarea a 383 persoane, dintre care 268 straini, originari in special din Romania si Africa de Nord.